Hoe de juiste relatiegeschenken uw bedrijf kunnen helpen

In de meeste bedrijfsculturen is het geven van relatiegeschenken heel belangrijk. Of je nu een bestaande klant bedankt, een nieuwe zakenrelatie aangaat of een hardwerkende werknemer een blijk van waardering stuurt. De gedachte achter een relatiegeschenk blijft hetzelfde en onderzoek heeft uitgewezen dat het geven van relatiegeschenken de zakelijke activiteit verhoogt. De moeite waard, toch?!

Wat zijn relatiegeschenken eigenlijk?

Relatiegeschenken zijn geschenken voor je huidige of potentiële relaties binnen de zakelijke wereld. Ze zijn bedoeld om zakelijke relatie en persoonlijke banden tussen klanten en medewerkers te versterken.

Relatiegeschenken en marketing combineren?

Een mailtje is zo weggegooid en een digitale reclame is zo weer verdwenen. Een tastbaar product daarentegen gaat veel langer mee. Nuttige producten zoals bijvoorbeeld een (merk)pen of een T-shirt met de naam van jouw bedrijf erop, blijven veel langer bestaan, en elke keer als deze pen of T-shirt wordt gebruikt bestaat de kans dat ook andere mensen deze naam zien. Op deze manier ben je niet allee bezig met het onderhouden van belangrijke contacten, maar dus ook met marketing!

Wat moet ik kiezen?

Een pen is leuk, handig en als je denkt aan je marketing, een hele goede zet! Een goede klant of zakenrelatie wil je natuurlijk graag houden en onderhouden en het sturen van nuttige relatiegeschenken naar klanten of zakenrelaties zal een positieve impact hebben, en het gevoel van verbondenheid en zelfs tevredenheid vergroten. Probeer hier dus rekening mee te houden met het uitkiezen van de geschikte relatiegeschenken voor jouw contacten.

En de kosten?

Relatiegeschenken zijn in alle kleuren, maten en soorten verkrijgbaar en wat jij eraan uit wilt geven is uiteraard geheel aan jezelf. Wij kunnen je alleen er wel nog even bij vertellen dat je relatiegeschenken niet enkel moet zien als een uitgave, maar als een investering. Elke keer dat men naar jouw relatiegeschenk kijkt, worden ze aan je bedrijf herinnerd!