7 redenen om te kiezen voor papieren drukwerk

Tegenwoordig doen wij alles online. De krant lezen, reclame bekijken, advertenties plaatsen en e-mails versturen. Steeds meer bedrijven doen ook hun promoties slechts online. Echter, als ondernemer is het belangrijk dat jij offline promoten niet vergeet! Promoten via drukwerk heeft namelijk veel voordelen bovenop online promoten:

  1. Drukwerk valt op. Omdat je online overspoeld wordt met advertenties bekijk je ze waarschijnlijk niet eens zo goed. Drukwerk daarentegen wordt veel beter bekeken en is vaak rustiger en opvallender waardoor mensen het eerder spotten.
  2. Papier leest makkelijker dan een beeldscherm. Uit onderzoek is gebleken dat informatie op papier beter begrepen wordt dan op een scherm. Dit komt doordat mensen op beeldschermen lastige taken vermijden en sneller afgeleid raken.
  3. Drukwerk neem je mee. Waar je een onlineadvertentie gewoon weg klikt of een linkje ongeopend laat neem je gedrukte folders, flyers of visitekaartjes mee naar huis. Elke keer wanneer je dit drukwerk tegenkomt word je herinnert aan de organisatie of het merk.
  4. Gemakkelijk te combineren met digitaal. Om de online en offline promoties te verbinden kun jij gemakkelijk een QR-code toevoegen op jouw flyer of visitekaartjes, of een unieke hashtag toevoegen aan jouw drukwerk. Omdat drukwerk vaak lang blijft bewaard, kunnen je klanten steeds weer gemakkelijk jouw bedrijf of website online vinden.
  5. Het ontwerp komt precies uit zoals je het wilt. Online kan het per apparaat verschillen hoe de lay out van een advertentie of website eruitziet. Het fijne van drukwerk is dat hiervan de lay out voor iedereen hetzelfde is!
  6. Het is tastbaar. Papier is tastbaar en daarom een intensere ervaring dan het lezen van een onlinewebsite. Ook hierdoor zullen klanten alle informatie beter onthouden
  7. Je kunt kiezen voor mooie afwerking. Papierwerk is veel veelzijdiger dan digitale reclame. Bij een scherm lees je van een plat vlak. Bij drukwerk kun je variëren in papiersoort, dikte, afwerking en nog veel meer. Met deze mogelijkheden kun jij je gemakkelijker onderscheiden van andere bedrijven!